MEDOVÉ PŘÍBĚHY : 10 Ořechy v medu

09.04.2019

Med s ořechy není pouze pochoutkou, jak by se mohlo na první pohled i ochutnání zdát. Kromě zdravé pochoutky na lžičku můžete použít do dezertů, salátů nebo jednoduše do bílého jogurtu :-).Napomáhá zlepšení psychické i fyzické kondice lidského organismu, zaručuje příjem kvalitní energie, přísun celé řady vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a dalších pro tělo prospěšných složek.Med je sám o sobě převážně složen z jednoduchých cukrů (glukózy a fruktózy) a tyto cukry zaručují medu rychlou stravitelnost, tzn. rychlé získání energie pro tělo. S glukózou a fruktózou se rovněž dostávají do těla i všechny ostatní prospěšné látky, které med obsahuje. Jsou to enzymy, vitamíny, minerální látky, antioxidanty a mnoho dalších.Příprava je velice jednoduchá a zvládne ji naprosto každý.Med MÍRNĚ zahřejeme, aby zřídl, ořechy( jakékoliv podle chuti a libosti ) nasypeme do sklenice a zalijeme medem tak, aby byly zcela ponořeny a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 24 hodin.